Minder betalen voor energie door zelf energie te produceren?

zonnepaneel

Ja u leest het goed u kunt zelf energie opwekken en daar ook nog eens geld mee besparen. Hoe doet u dat? U kunt een zonnepaneel installatie op uw dak plaatsen of participeren in een windmolenproject bijvoorbeeld.

Zonnepanelen steeds meer in trek

Het meest populair is tegenwoordig toch het aanschaffen van zonnepanelen op eigen dak. U bent daarmee minder afhankelijk van uw energiebedrijf omdat u zelf de energie opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen. U verbruikt uw eigen energie ofwel zonne-energie en de rest kunt u geleverd krijgen van uw energiebedrijf dit heet salderen. U doet daarmee duurzaam mee aan een schoner milieu en u verdient er nog eens aan.

Uw woning neemt toe in waarde dankzij zonnepaneel

Wist u dat uw huis ook meer in waarde toeneemt wanneer u bij verkoop zonnepanelen op uw dak heeft? Ook zal het verplichte energielabel verbeteren wat ook weer zorgt voor een meerwaarde. Niet ieder dak is natuurlijk hetzelfde maar de kans is groot dat u genoeg ruimte op uw dak heeft waar voldoende zonne-energie opgewekt kan worden. Iedere dag komen er nieuwe zonnepaneel bezitters bij omdat het flink veel voordeel oplevert.

Niet kopen? huren kan ook

Er is ook nog de mogelijkheid om zonnepanelen te huren dit kan bij bedrijven zoals Bigsolar en Sungevity maar ook energiebedrijven bieden deze optie aan zoals Zelfstroom. Dan is er nog een marktplaats voor zonne-energie van bedrijf Vandebron zij bieden eigenaars van zonne-energie de mogelijkheid om hun zonne-energie via hun marktplaats te verhandelen.

Nederland word steeds duurzamer

Over minder dan 10 jaar zal duurzame energie een veel groter aandeel beslagen in Nederland. We moeten met zijn allen meewerken aan en duurzamer milieu en dat begint bij jezelf. Let ook op als eigenaar van een zonnepaneel installatie dat u een goed tarief krijgt voor uw geproduceerde zonne-energie, u kunt deze vergelijken met elkaar zodat u zeker weet dat u de juiste prijs krijgt voor uw product.

Wanneer u besluit om zonnepanelen te gaan aanschaffen, dan is het verstandig om u vantevoren goed te oriënteren op de markt. Er zijn namelijk veel aanbieders maar welke is de beste? U kunt letten op efficiëntie, uiterlijk en prijs. Maar de capaciteit van een zonnepaneel zorgt ervoor dat u meer zonne-energie kunt produceren en dat is het belangrijkste. De capaciteit bepaalt eigenlijk de prijs van een zonnepaneel, het klinkt aantrekkelijk een zonnepaneel voor bijvoorbeeld maar €200 maar dan levert het zonnepaneel u in de praktijk ook minder op. Vraag altijd meerdere offertes op en leg deze naast elkaar.

In een offerte word de geschiktheid van uw dak ook meegenomen en aan de hand daarvan weet u precies hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Tegenwoordig kan men ook met Sunroof van Google het dak via maps bekijken en de geschiktheid ervan meten. Google Sunroof zal tevens suggestie’s aanleveren waar u het beste in de buurt terecht kunt voor een offerte.

Advertenties
Minder betalen voor energie door zelf energie te produceren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s